iparken

Fikk et nytt liv i iParken

Vi tok turen til Kirsti Berntzen, som nylig har flyttet til iParken i Rønvika, for å høre om hennes erfaringer med å flytte inn i det nye boligprosjektet. Kjersti møtte oss i døren med et smil, inviterte oss inn, og serverte raskt en kopp kaffe.

Hva gjorde at du falt for iParken i Rønvika?

"Det var flere faktorer som gjorde at jeg valgte iParken," begynner Kirsti. "For det første er det helt nytt, noe som betyr at jeg slipper oppussing. Det er heis og en garasjeplass som alltid er tørr og varm. Som pensjonist vil jeg kunne reise uten å være avhengig av noe, så når jeg låser døren her, trenger jeg ikke bekymre meg om plenklipping, maling eller andre vedlikeholdsoppgaver."

Kirsti forteller videre at prosessen har vært betydelig for henne, spesielt etter å ha blitt enke og måtte selge den gamle boligen sin. "Det var viktig for meg å kunne flytte i tide. Jeg hadde sett på dette prosjektet lenge fordi jeg ikke ønsket å bo midt i byen, men ville være nær marka. Jeg elsker å gå turer, og her kan jeg gå rett ut døren og inn i Bodøs vakreste natur. Samtidig er det kort avstand til sentrum, jeg kan sykle dit, og det går busser. Rønvika har alt jeg trenger, ikke bare matbutikker. Man trenger faktisk ikke dra til byen," sier hun med et smil.

Hvordan synes du prosessen med kjøp av leilighet i iParken har gått?

"Jeg har ingenting å klage på," svarer Kirsti. "Jeg har følt meg godt ivaretatt gjennom hele prosessen, fra vår første samtale til jeg endte opp med å kjøpe. Etter vår andre samtale var jeg klar, startet salget av min tidligere bolig og kjøpte i iParken. Leiligheten føltes som min fra første stund. Servicen jeg har fått har vært utrolig bra, og det at salget av min tidligere bolig gikk knirkefritt gjorde prosessen enda bedre. Alt i alt er jeg svært fornøyd med kjøpet av leilighet i iParken."

Hva liker du best med området i iParken?

"Jeg gleder meg til å bruke parken utenfor her i sommer," sier Kirsti entusiastisk. "Jeg ser frem til når alle de forskjellige plantene og bærbuskene kommer opp. Det betyr alt for meg å ha så mye grøntareal rett utenfor døren. Det er stille og rolig her, og både barn og barnebarn elsker å besøke. Ungene har frihet til å boltre seg i naturen."

Du valgte å kjøpe nytt. Hva var grunnen til det?

Ja, det skulle være helt nytt. Dette fordi jeg ikke ønsket å investere i noe oppussing. Det har også mye med lave felleskostnader å gjøre. Her er de lavere fordi bygget er nytt, mer energieffektivt, og flere deler på både søppel, TV, internett og forsikring.

Er det sånn at du er så fornøyd at du kunne anbefalt dette prosjektet til andre?

Det er klart jeg er det. Dette prosjektet kunne jeg ha fremsnakket, og har fremsnakket, til mange. Jeg har gjort det rette, jeg trives. Og så har jeg flyttet i tide. For det å gå fra en større bolig til leilighet, vil jeg anbefale folk å starte tidligere enn de tror. Ikke minst har jeg jo ikke flystøyen på samme måte som jeg hadde før. Haha.

Hva føler du Rønvika skiller seg mest ut i forhold til andre bydeler i Bodø?

jeg synes jo Rønvika er byen, for her ser du jo byen. Sykler du til Bodøsjøen, så føler jeg faktisk at jeg er utenfor byen. De har selvfølgelig butikker der også, men jeg føler at i Rønvika er vi i byen og samtidig har en rik natur og mulighet til å røre på oss. Og om folk flytter til Rønvika, så har vi både skole og barnehage, tannlegekontor, lege og butikker, så vi har alt vi trenger. Og det er jo et pluss!

Hvordan tror du denne leiligheten i Iparken vil påvirke livskvaliteten din i fremtiden?

Mye! Jeg har alltid, som sagt tidligere, elsket å gå turer, og nå har jeg faktisk fått meg en fin rute her i området som jeg liker. Pallfjelle, Linken Wood Hotel og ned Fjellveien hit igjen! Det er så godt! Jeg tror livskvaliteten blir fin her, jeg skal aldri flytte herifra! Ungene mine og familien er veldig glad for at jeg har kommet inn i leiligheten her!

Tusen takk for kaffen, Kirsti! Det var hyggelig å se hvordan du har fått det her, og kan nyte utsikten over Bodø sentrum og havet med en kopp kaffe.